Begin arrow Beeld & geluid arrow Muziek les
donderdag 23 mei 2024
Hoofdmenu
Contact
Links
Sitemap


Bridge Dammen Geheugen training Klaverjassen Leren koken Mediteren Patience Poker Psychology Recht Risk Schaken Slapen Statistiek Tarot Theorie auto en motor Theorie brommer Typeles offline Typeles online Weblog maken Wijn zelf maken

Didgeridoo
Mini Didgeridoo Cursus
Een Didgeridoo is een blaas instrument afkomstig van de Aboriginals uit Australië. Een didge wordt gemaakt van een uitgeholde tak of stam en ze worden vaak beschilderd of versiert met houtsnijwerk en voorzien van een mondstuk van bijenwas. Om het instrument te bespelen wordt gebruik gemaakt van een speciale ademhalingstechniek waarin je tegelijkertijd in- en uit-ademt.
Aboriginals
 
Gitaar
Akkoord of niet akkoord
Deze ruim opgezette gratis cursus gitaarakkoorden leer je de basis van gitaar spelen. Hoe lees je slagritmes, letterbenamingen en akkoorddiagrammen? Waar liggen welke noten op je gitaar? Hoe hou je je linkerhand en hoe werkt het plectrumspel? Op al deze vragen en meer krijg je antwoord.
 
Gitaarlessen
Gratis cursus bedoeld voor mensen die weinig tot niets van muziek weten, maar wel graag gitaar willen leren spelen. Maakt geen gebruik van notenschrift maar van tabulatuur (gitaarschrift).   
 
Lees meer...
 
Opnametechniek
Opnametechnieken bas
Verschillende handige gratis tutorials op deze website waaronder de tutorial opnametechniek bas.
 
Opnametechnieken drum
Voor de opname van de drum gelden natuurlijk andere regels en trucjes.
 
Symfonie orkest
Een interactieve kennismaking
Maar kennis met het symfonie-orkest op deze interactieve website. Veel grote steden in de wereld bezitten minstens één Symfonie-orkest. In Bagdad gaat ondanks de oorlog het orkest door.
Orkest van het Oosten
 
Transponeren
Transponeren - Stap voor Stap
Zolang je alleen speelt is er niets aan de hand, maar niet bij alle instrumenten passen de tonen zonder meer bij elkaar. In deze cursus leer je welke instrumenten samen gaan en wanneer je moet transponeren, overschrijven in een andere toonsoort, zodat het dus wel samen gaat. Transponeren is samen te vatten in drie stappen: de juiste voortekens noteren, secuur overschrijven in de juiste toonhoogte en toevallige voortekens invullen.
 

Laatst toegevoegd
Copyright © 2007-2024 terkeurs.it