Begin arrow Overige arrow Overige
zondag 28 november 2021
Hoofdmenu
Contact
Links
Sitemap


Bridge Dammen Geheugen training Klaverjassen Leren koken Mediteren Patience Poker Psychology Recht Risk Schaken Slapen Statistiek Tarot Theorie auto en motor Theorie brommer Typeles offline Typeles online Weblog maken Wijn zelf maken

Natuur & milieu
Biodiversiteit: de menselijke voetafdruk
Een lezing
In deze lezing van 40 minuten in de vorm van een podcast gecombineerd met een power point presentatie wordt ingegaan op de menselijke invloed op ecosystemen. De aarde biedt geen duurzame mogelijkheden voor de omvang en behoefte van de huidige menselijke populatie.
 
Duurzame ontwikkeling
ver weg of dichtbij?
Is duurzame ontwikkeling iets voor de volgende generatie of kan het ook dichtbij, hier en nu? En waat gaat het dan om? Mondiale duurzaamheidsproblemen of leefbaarheid op lokaal niveau? Over het spanningsveld tussen zélf in actie komen of verantwoordelijkheid op een hoger niveau gaat deze gratis cursus van 25 studie uren.
 
Focus op Natuurwetenschappen
Een leeswijzer
In deze cursus worden enkele onderwerpen uit het boek over natuurwetenschappen van Bill Bryson uitgelicht. Het boek wat toegankelijk is voor een breed publiek accentueert vooral de geschiedenis van de natuurwetenschappen; deugd, ondeugd en rivaliteit alsmede (oppervlakkig) de gevonden oplossingen van de onderzoekers.
 
NLP

Gratis basiscursus NLP

NLP onderzoekt de patronen die ten grondslag liggen aan onze communicatie waarbij aandacht wordt geschonken aan het zenuwstelsel, taal en non verbale communicatie. In deze gratis basiscursus wordt in 8 hoofdstukken ingegaan op de oorsprong, doelen en methodes van NLP.
 
Politiek
Bestuurskracht van gemeenten
Tot in hoeverre bereikt het gemeentebestuur resultaten in het dragen van de verantwoordelijkheid in zaken die de burgers direct raken? In deze gratis cursus wordt kennis gemaakt met het verschijnsel bestuurskracht en bestuurskrachtmetingen op gemeentelijk niveau. De omvang van deze cursus bedraagt 25 studieuren.
 
Politieke stromingen
Politieke stromingen zijn diep gewortelt in de maatschappij en ontwikkeld in de loop van tientallen jaren. In deze gratis cursus komen drie hoofdstromingen uit de Nederlandse politiek aan de orde en wordt de politiek van de afgelopen 10 jaar onder de loep genomen. De duur van de cursus is 25 studie uren.
 
Psychology
Evolutie voor psychologen
In deze korte gratis cursus van 4 studie uren maak je op een aangename manier kennis met de grondbeginselen van de evolutietheorie van belang voor de psychologie. De cursus bevat illustraties, overzichten en testen.
 
Psychologie, een eerste kennismaking
Psychologie is een zeer brede wetenschap. In deze compacte beginners cursus van 25 studie uren worden 3 specifieke onderwerpen behandelt: Waarneming, Sociale Psychologie en Psychopathologie. Zo weet je wat  een studie Psychologie te bieden heeft.
Psychologie
 
Seks en de evolutie
In deze korte gratis cursus van 4 studie uren wordt de relatie tussen man en vrouw onder de loep genomen vanuit de evolutietheorie, waar in de geschiedenis van de mens de belangen van beide seksen verstrengeld zijn. Hoe beïnvloedt deze verhoudingen tussen man en vrouw het dagelijks leven?
 
Recht
Interesse in recht
De maatschappij waarin wij samen leven is onlosmakelijk verbonden met wetten en regels. Aan deze bepalingen ontkomen is onmogelijk. Overal waar mensen samen leven gelden regels en wetten, waarmee problemen worden voorkomen of opgelost. Leer met deze gratis cursus van 5 hoofdstukken in 25 studie uren o.a. verschillende rechtsgebieden en de rol van juristen in de maatschappij.
 
Over de werking van het recht
In deze korte gratis cursus van 4 uur wordt de toepassing van rechtsregels op basis van feiten behandeld. Je leert een aantal begrippen die je nodig hebt om inzicht te verkrijgen in de toepassing van rechtsregels; welk recht, het oude of het nieuwe, is van toepassing op de rechtsgevolgen van rechtsfeiten die zich vóór de invoering van het nieuwe recht hebben voorgedaan.
 
Rekenen
Rekenen leren
Rekenen leren is veelomvattend maar in deze gratis cursus ligt de nadruk op de berekeningen onder het getal 100. Je kunt rekenen als je weet welke bewerking je moet uitvoeren en die bewerking beheerst is het motto.
 
rekenlessen.nl
Op reken lessen kun je voor niets een aantal verschillende onderdelen van rekenen leren. Met een druk op de knop worden je antwoorden nagekeken en krijg je de uitslag of de opdracht om het opnieuw te proberen op deze interactieve website.
 
<< Begin < Vorige 1 2 3 Volgende > Einde >>

Resultaten 7 - 12 van 18

Laatst toegevoegd
Copyright © 2007-2021 terkeurs.it